Mısır İskan Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamaya göre, yeni yönetimsel başkentte merkezi iş bölgesi kurulması düşüncesince kullandırılacak 3 milyar dolarlık kredinin 834 milyon dolarlık geçmiş dilimi düşüncesince anlaşmaya varıldı.
Projeye mal sağlayacak Çinli bankalar ile Mısır ortada meydana getirilen kredi anlaşmasının imza töreninde, İskan Bakanı Asım el-Cezzar da apiko bulundu.
İmzası atık kredinin, acemi yönetimsel başkentte 7 gökdelenin proje ve inşasında kullanılacağı kaydedildi.
Bakan Cezzar, ayrışık amaçlarla hep 20 gök tırmalayıcı inşasının planlandığını, bunlardan birinin ise 385 m. yüksekliğiyle Afrikanın en faziletkâr gökdeleni olacağını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi döneminde, Kahirenin doğusunda ve Süveyş Kanalı yakınında inşasına başlanan acemi yönetimsel başkentin, 6,5 milyon nüfusu barındıracağı belirtiliyor.