İnönü Üniversitesi Rektörü: 3 Yıldır Kalp Nakli Üzerine Çalışıyoruz - Malatya Haberleri
MALATYA İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 3 yıldır kalp nakli ameliyatı üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, Burada bu kalp naklini yapacağız dedi..
MALATYA İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 3 senedir his nakli ameliyatı ilişkin icraat yaptıklarını belirterek, "Burada bu his naklini yapacağız" dedi.
İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Damar Cerrahisinde Gri Alanlar toplantısı düzenlendi. Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği içerisinde meydana gelen toplantıya; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Baş Hekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tankut Akay, Malatya ve mekân vilayetler ağırlıklı edinmek neredeyse Türkiyenin nice alanından dalında bilirkişi hekimler katıldı. Toplantıdan önceki gazetecilerin sorularını yanıt veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Kalp-damar rahatsızlıkları en baş döndürücü tanıdık emraz grubunda. bu hastalıkta aktüel eğilimler, aktüel yaklaşımlar ne olmalı, zımnında dört dörtlük da ruzname mevzularımız bunlar. Buradaki boz alanlar dediğimiz, his ve doğa cerrahisi dediğimiz hastalıklarda acep cerrahi müdahale mı yapılsın, girişimsel muamele mi yapılsın yada medikal tedavisi dediğimiz çıkar yol tedavisi mi yapılsın. Bu 3 tedavinin acep hâlâ uygun, hâlâ dobra bulunduğunu bu 3 öge değerlendirilerek müşterek fasıl hastaların er cerrahiye verilmesi kararı da ortaya çıkabilir. Sonuç fiktif ile hocalarımız bu celsede bunu tartışıp ülkemize toy fikirler sunacaklar. Kalp-damar rahatsızlıkları tedavileri burada kalburüstü müşterek halde yapılıyor, kardiyoloji bölümümüz de baş döndürücü başarılı" diyerek konuştu.
KALP NAKLİ İÇİN 3 YILDIR UĞRAŞIYORUZ
Kalp nakli düşüncesince 3 senedir uğraştıklarını tabir fail Rektör Kızılay, "3 senedir his nakli düşüncesince uğraşıyoruz. Belki müşterek celsede his nakli konusu da tartışılacak. Ama burada behemehâl his naklini yapacağız. Ben bunu tamamı ekibimizden de bekliyorum. Yeni eğilimlerde his naklinde çıkan bazısı cihazlar kalbi destekleyerek hâlâ etraflıca müddet nakli geciktiriyor yahut nakli azda olsa bekleten seçenek cihazlar da var, onları da burada uygulayacağız. Bu mevzuda daha müracaat aşamasındayız" halinde konuştu.
AKAY: TOPLANTILARIN AMAÇLARINDAN BİRİSİ FARKINDALIĞI ARTTIRMAK
Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tankut Akay da, topluluk yerine ülkenin ciharıyek birlikte toplantılar yaptıklarını belirterek, "Aslında hastalığın azalmasının nedeni farkındalığının artması. İnsanların kalplerinde oluşan müşterek pıhtının beyne gitmesi ve ağırlık damarında kısaca şahdamarında oluşan pıhtının kişiyi felce yahut ölüme sürüklemesini hâlâ önceki de yaşadık fakat bu denli tanılama koyamadık, farkındalık azdı. Bu toplantıların amaçlarından biri de bu farkındalığı arttırmak. İlaç dalında ehemmiyetli müşterek inkılap oldu. Yaklaşık 10 yıl önceki toy ortaya çıkan, pıhtı inhibitör ilaçlar yaşamımıza girdi. ve bunu hekimler yerine kullanmaktayız. Anjiyobiyografide vasküler ve endovasküler dediğimiz cerrahilerde herhangi müşterek devir toy müşterek inkılap yaşanıyor. Bu mevzuda Türkiyede alanın kılavuz adları ile birlikteyiz. Bu sorunlar ayak atardamarı, ağırlık atardamarı, akciğer atarında da mümkün ve bununla alakadar herhangi müşterek devir toy müşterek ürün, toy müşterek teknolojik evolüsyon çıkmakta. Bunu da yakından izlem ederek arkadaşlarımızla pazarlık etmek amacımız" diyerek konuştu.
ERDİL: SADECE MALATYAYA DEĞİL, BÖLGEDE HİZMET ETMEKTEYİZ
Turgut Özal Tıp Merkezi Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Erdil ise, toplantının Malatyada olmasından şişman alım çalım duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Eski senelerde elden büyükşehirlerde meydana getirilen his ve doğa rahatsızlıkları tedavileri şuan Anadolunun herhangi müşterek durumunda yapılmakta. Bir de alana seslenme ika açısından nice komplesk vasküler girişimler baş döndürücü şen müşterek halde hastanemizde yapılabiliyor. Sadece Malatyaya değil, alanda nice çevreye de görev etmekteyiz. Daha da bunu imar etmek düşüncesince çalışıyoruz. Bilimsel açıdan da yayımcı ayrımlı yerlerde hepsi herhangi müşterek toplantıya katılamıyor. Amacımız bu mevzuda yetişen arkadaşlarımıza bilgelik vermek."
- Malatya Malatya, Malatya İnönü Üniversitesi, Sağlık