İftar Sonrası Art Arda İçilen Sigara Öldürücü Olabilir
ADANA’da özel bir hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, iftarın ardından yoğun bir şekilde içilen sigaranın ölüme varabilecek sonuçlara yol açabileceğini söyledi..
ADANAda hususi birlikte hastanede fariza işleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, iftarın peşi sıra dip birlikte halde içilen sigaranın ölüme varabilecek neticelere kez açabileceğini söyledi.
Ramazan ayının Türkiyedeki 17 milyon sigara bağımlısı düşüncesince sigarayı artırmak yerine birlikte punt bulunduğunu dile getiren Dr. Adem Yılmaz, oruç vesilesiyle sigarayı bırakmaya değişmeyen sağlayan ferdin birlikte hekime başvurarak geçmiş adımı atması icap ettiğini belirtti. Yılmaz, sigaranın, özellikle önsezi haslet rahatsızlıkları iktisap etmek üzere, akciğer kanseri, dudak ve koku alma organı boşluğu, kemirmek borusu, pankreas, mesane, böbrek, işkembe ve içki kanserlerine kez açtığına ilgi çekti. Sigara içen insanların iftar zamanı vakti saatine derece bu risklerden ırak durduklarını, fakat orucu sigara ile açmanın yahut iftarın ardından arka arkaya sigara içmenin baş döndürücü ehemmiyetli afiyet problemlerine kez açtığını vurgulayan Yılmaz şu halde konuştu:
"Sigaranın gelişigüzel dozu ve gelişigüzel çeşidi zararlıdır, gücün sahurda ve iftarda yukarı caba içilmesi faziletkâr yoğunlukta nikotin ve öteki ağılı maddelerin kana karışmasına kez açar. Bu da alttaki yatan yahut teşhisi konmamış rahatsızlıkların ağır boyutlara ulaşmasına hastalık olabilir. Hatta ansız önsezi krizleri ve akıl kanamaları gelişebilir. Dünyada halen 1,3 bilyon isim sigara kullanıyor. Ülkemizde ise 17 milyon ferdin sigara içtiği biliniyor. Sigarayı şahıs başına artırmak hazırlop değildir. Sigara içenlerin yüzdelik 70i artırmak istiyor ve gelişigüzel sene hoppadak yüzdelik 40ı salıverme girişiminde bulunuyor. Desteksiz sigarayı 6 ay bırakmış kalabilme payı fakat yüzdelik 3- 5 arasındadır."
- Adana Haber, Haberler, sondakika haber, sondakika, Sağlık