MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğandan dolar açıklaması: Ters köşe oldular
Magazin
30 Mart 2019 Cumartesi 02:29

Erdoğandan dolar açıklaması: Ters köşe oldular

Geçtiğimiz hafta dolar üzerinden Türkiye ekonomisine başlatılan saldırıyı yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin aldığı önlemler sayesinde, saldırıyı gerçekleştirenlerin ters köşe olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında Pelin Çift, Okan Müderrisoğlu ve Buket Aydının sorularını yanıtladı.

"BİR ANDA TERS KÖŞE OLDULAR"

Geçtiğimiz hafta başlatılan kur saldırısıyla ilgili soruya cevap veren Erdoğan, seçim öncesi doları fırlatmaya yönelik teşebbüse Türkiyenin akıllıca karşılık verdiğini belirterek, "bir anda ters köşe oldular, yine 7.5e ulaşacaklarını düşündüler, Türkiye Cumhuriyeti artık bu tür şeyleri yutmuyor" dedi.

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Yerel seçimle, genel seçimin öncesinde bu tür adımların atılmasını artık benim milletim tefrik etmesi lazım. Bu tür ekonomik türbülanslar meydana getirilmeye çalışması, eğer güçlü bir iktidar varsa rahatlıkla savuşturur.

"TÜRKİYE ARTIK BU TÜR ŞEYLERİ YUTMUYOR"

Seçim öncesinde bu yola tevessül etmeleri, kendilerinin bu işi anlamadıklarını ortaya koydu. Bir anda ters köşe oldular. daha önce 7.5i görmüşlerdi, bu rakamı yakalayacaklarını düşündüler. Yayınladıkları raporda seçimlere 1 ay kala  rapor yayınlayamayacağız diye açıklama yapmak zorunda kaldılar. Türkiye Cumhuriyeti artık bu tür şeyleri yutmuyor.

Ziraat Bankasının aldığı netice, bunun sendikasyon olarak göstergesi. Bunun yanında Amerikası, onların orada dünyayı söğüşleyen mekanizmaları da bu işin tutmadığını, yutulmadığını gösterdi.

"BU İŞİ ATLATTIK, ENFLASYON GERİLİYOR, KURDA DA LEHTE GELİŞME BAŞLADI"

Bu süreci Hazine - Maliye Bakanlığımız ve diğer arkadaşlarımızla bu işi atlattıkları gibi, enflasyon geriliyor, politika faizinde Merkez Bankasının belli duruşu var, kurlarda lehte gelişme başlamış vaziyette. İdeal konumda olmasa da olumlu olacağı anlaşılıyor.

Yerel seçimde kim kazanırsa kazansın, bu kazananlar Türkiyede ekonomiyi yönlendirebilecek mi? Böyle bir inisiyatifleri var mı? Yönlendirecek olan kim? Yine şahsım ve kabinem. Biz yönlendireceğiz.

Bunlar sanki yerel yönetimde aldıkları neticeyle Türkiyenin ekonomide geleceğini tayin edeceklermiş gibi havanın içerisine giriyorlar. Onlar bir kere aldıkları belediyeyi yönetim kabiliyetini ortaya koysunlar yeter. Personel maaşlarını ödesinler yeter. Onu başaramayacaklar."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi