MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus Bakan, Venezueladan petrol ihraç etme yolları arayacak
Magazin
30 Mart 2019 Cumartesi 02:12

Rus Bakan, Venezueladan petrol ihraç etme yolları arayacak

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, petrol ihracatını artırmanın yollarını görüşmek üzere Venezuelalı mevkidaşıyla görüşmeyi planladığını söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak bugün yaptığı açıklamada, Venezueladan petrol ihracatını artırmanın yollarını görüşmek üzere Venezuela Petrol Bakanı Manuel Quevedo ile görüşmeyi planladığını söyledi. Novak görüşmenin yeri veya ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi vermedi.

Venezuela Petrol Bakanı ve devlete ait petrol şirketi PDVSAnın başkanı Quevedo, Venezuelanın, ABDye giden petrolü uygulanan yaptırımlardan dolayı Rusyanın en büyük petrol şirketi Rosnefte veya başka yerlere yönlendirebileceğini söylemişti.

Venezuelada kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaidoya her türlü desteği veren ABD, Devlet Başkanı Nicolas Maduroyu sıkıştırmak için sık sık yeni yaptırım kararları alıyor.
ABD, Venezuela petrolünün en büyük alıcısıydı. Ancak petrole ve altın satışlarına karşı ABD yaptırımları, ülkenin mali durumuna büyük zarar verdi. Ülkenin petrol şirketi PDVSA ve ABDdeki petrokimya şirketi Citgoya uyguladığı yaptırımlarla Venezuelaya ekonomik darbe vuran ABD, en son bu ayın başında Venezuela ordusuna mensup 6 kişiye daha yaptırım kararı almıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi