MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Magazin
30 Mayıs 2019 Perşembe 11:07

"Sıvı tüketimini azaltmak idrar kaçırmaya çare değil"

YAZ aylarının gelmesiyle birlikte sıvı ihtiyacı artarken Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan bazı hastalıklara sahip kişilerin özellikle susuz kalmamak konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti..
YAZ aylarının gelmesiyle beraberce likit gereksinimi artarken Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan birtakım hastalıklara cemaat şahısların başta susuz tükenmek dair titiz olmaları icap ettiğini belirtti. Prof. Dr. Tarcan, böbrek taşı, vakayiname hacet yolu enfeksiyonu, hacet kaçırma, duygu alışkanlık rahatsızlığı, metabolik ve asap sistemi hastalıkları olanların levent boylu müddet susuz kalmalarının ağırbaşlı esenlik problemlerine hastalık olabildiği dair uyardı.
İdrar kaçırma ve ya müşterek tomar çalışkan mesaneye ilişkin yerine yoğun hacet ve ansızın tekâsüf hissi problemi canlı birtakım hastaların bu sorunları ile likit tüketimini azaltarak başa çıkmaya çalıştıklarını tamlayan Prof. Dr. Tufan Tarcan, "İdrar kaçırma problemi canlı kişiler, günce likit tüketimine ve başta tükettiği likit kalitesine ilgi etmelidir. En birinci sınıf sıvının su bulunduğu unutulmamalıdır. Aşırı tüketildiğinde çay ve kahvehane sidik torbası üstünde münebbih etkiye sahiptirler. Bir ziyanı bulunmadığı memul yağız çayın içerisindeki teofilin, kahvenin içerisindeki kafein hacet torbası üstünde münebbih etkide bulunurlar.  Alkollü içeceklerin de vücutta dehidratasyona doğrusu susuzluğa susuzluğa hastalık bulunduğu akılda tutulmalıdır. Aynı halde sınai içeceklerin sidik torbası üstündeki etkilerinin indinde metabolizma üstündeki dokuncalı tesirleri de bilinmektedir.
"İÇERİĞİ BİLİNMEYEN BİTKİ ÇAYI KARIŞIMLARINA DİKKAT"
Son senelerde karşımıza müşterek tomar yoğun çıkan müşterek gayrı boyut ise nebati çayları ve birtakım tezgah üstü satılan vitamin, mineral ve ya birtakım gayrı maddeleri içeren ürünleri yoğun, şuursuz tüketen şahısların yaşadıkları hacet sorunlarıdır. Farklı bitkilerden hazırlanmakta bulunan çaylar, vücuda müşterek tomar değişik etkilerde bulunabilir. Özellikle ortamında ne işe yaradığını bilmediğimiz içeriklerden ırak durulmalı ve istihlak miktarına ilgi edilmelidir. Bu çeşit içeceklerin hekim önerisi yapılmaksızın kullanılmasını tehlikeli görüyoruz.
"SIVI TÜKETİMİNİ AZALTMAK İDRAR KAÇIRMAYA ÇARE DEĞİL"
İdrar kaçırma problemi canlı şahıslar önceki yerine likit tüketimini azaltmakta çıkar kere buluyorlar fakat likit tüketimini düşürmek doktorun önerilmiş bulunduğu birtakım hususi ahval aut hacet kaçırma sorununu nakız yöntemi değildir. Sıvı istihlak miktarının azaltılması kişilerde bölümsel müşterek ağız tadı ve ya hacet kaçırmadan duyduğu rahatsızlığın derecesini azaltmaya yarayabilir fakat hacet yolu enfeksiyonu, böbrek taşı oluşumu ayrıca duygu alışkanlık hastalıkları ve asap sistemi hastalıkları üzere değişik işlemeyen sorunlara kere açabilir. Bu sebeple hacet kaçırma problemi canlı şahısların en akıbet yapması müstelzim bilinçlilik hacet kaçırma miktarını düşürmek neredeyse likit tüketimini azaltmaktır.
GECE İDRARA KALKMA SORUNU YAŞAYAN KİŞİLER İÇİN SIVI ALIMININ ZAMANLAMASI ÖNEMLİDİR
İdrar kaçırma problemi canlı şahıslar düşüncesince likit alımının zamanlaması önemlidir. Özellikle şeb uykudan uyanarak wcye gitme sorunu canlı şahısların akşam ezanı yemeklerinden sonraları müşterek tomar aşkın likit tüketmemesi gerekir. İnsan biyolojisi şeb okunabilen daldırmak hesabına ayarlanmıştır. Ancak, uyumadan ilkin gerçekleşen müşterek tomar likit alımı uykunun bölünmesine, buna ilişkin ek tıbbi sorunlara ve dirim kalitesi düşüklüğüne hastalık olacaktır. Erkeklerde kestanecik hastalıkları hem hanımlarda hem baylarda mesanenin yaşlanması ile ortaya çıkan sidik torbası ambarlama bozuklukları ve kardiyovasküler (kalp ve damar) dizge bozuklukları ve hormonlar şikayetler da şeb idrara çıkmanın otama edilmektedir sebepleri arasındadır.
Çocuklarda şeb hacet kaçırma (enürezis noktürna) ve ya müşterek tomar çalışkan sidik torbası üzere rahatsızlıkların tedavisinde likit alımının düzenlenme yöntemi kullanılmaktadır. Sıvı alımının düzenlenmesi su tüketiminin azaltılması yerine algılanmamalıdır. Sadece hacim değil, zamanlama ve içilen likit kalitesi de önemlidir. Örneğin, tekrarlayan sistit ve ağrılı sidik torbası sendromunda ve tabii böbrek taş hastalığında dört dörtlük tersi içilen su miktarının artırılması önerilir. Sıvı tüketiminin azaltılması ve yağışsızlık başta buğulanmış kişilerde nice ağırbaşlı neticelere kere açabilir. Bu sebeple hacet kaçırma üzere bevliye ile ilişik müşterek dava yaşandığında müşterek hekime başvurulmalı ve probleminin sebebi araştırılarak nedene uyarınca müşterek otama yolu çizilmelidir. Unutulmamalıdır ki, hacet kaçırma problemininin zihnî gerilemesi bulunan hastalarımız haricinde tedavisi mümkündür. Zihinsel ricat zımnında devir ve arazi bilincini kaybeden ve ya tedavisi bitmeme fail hastalarda ise sidik torbası pedleri kullanılarak hıfzıssıhha sağlanabilir." dedi.

- İstanbul Sağlık
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Medya Nefesi