Verilen her 4 kilo hastalıktan kurtarıyor
ANKARA’da Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Güven Görkem, Fazla kiloya sahip insanlar her 4 kilo verişinde bir hastalıktan kurtuluyor..
ANKARAda Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Güven Görkem, "Fazla kiloya eş insanoğlu gelişigüzel 4 kilogram verişinde müşterek hastalıktan kurtuluyor. Örneğin, hoppadak 4 kilogram verdiğimizde caba diz ağrılarımızdan kurtulabiliyoruz. Daha şen akıntı etmeye başlıyoruz. İster istemez akciğerlerimize şimdi az ağırlık binmiş olduğu düşüncesince şimdi şen dem alıp vermeye başlıyoruz. Solunum sistemi rahatsızlıkları dair da anlaşılan müşterek adım katetmiş oluyoruz" dedi.
Opr. Dr. Güven Görkem, aşırı kiloluluğun Türkiyede ince sakıncalı boyutlara vardığını, Türkiyenin neredeyse oransal adına Amerikadaki rakamları yakaladığını kaydetti. Türkiyede gelişigüzel 3 insandan birinin bundan sonra obez bulunduğunu kail Opr. Dr. Görkem, "Bu da dijital adına bakılınca Türkiye normlarında az şimdi 30- 35 milyon ferdin obez bulunduğunu göstermekte ve bundan sonra ağırbaşlı önlemler almanın tarihi geldi. Temel adına çağdaş yaşamın getirmiş olduğu rahatlık, lüzum istemez gıdalara tez yetişebilme durumları, anık gıdalara yönelme, akışmaz yaşam, şimdi aşırı oturarak emek vermek hayatı obeziteye asliye illet denilebilir" diyerek konuştu.
Opr. Dr. Görkem, obeziteye yakalanmamak düşüncesince anlaşılan çivi önlemlerin katılması icap ettiğini belirtti. Bunlardan birincisinin dimdik ve kararlı nemalanmak bulunduğunu özetleyen Opr. Dr. Güven Görkem, "Daha neşeli müşterek yaşam tarzına uyarlanmış olmamız gerekiyor. Mümkün evre yürüyerek, yürüyüşü yaşama katmamız gerekiyor. Bu halde obeziteden kaçınmamız gerekiyor. Belli müşterek devir değil esasta kâffesi yaşantımız süresince obeziteden bu halde korunmamız gerekiyor" dedi.
ŞEKER HASTALIĞINDAN KORUNMUŞ OLUYORUZ
Fazla kiloya eş kişilerin gelişigüzel 4 kilogram verişinde müşterek hastalıktan kurtulduğuna nazarıitibar çekici Opr. Dr. Görkem, şunları söyledi:
"Temel adına aşırı kiloluluğun bedenimize verdiği hasarlardan da konuşmak icabında mafsal ve diz ağrıları geliyor. mesela hoppadak 4 kilogram verdiğimizde caba diz ağrılarımızdan kurtulabiliyoruz. Daha şen akıntı etmeye başlıyoruz. İster istemez akciğerlerimize şimdi az ağırlık binmiş olduğu düşüncesince şimdi şen dem alıp vermeye başlıyoruz. Solunum sistemi rahatsızlıkları dair da anlaşılan müşterek adım katetmiş oluyoruz. Şeker hastalığından da masun oluyoruz. Çünkü esasta aşırı kiloluluk ve gayrı diyabet rahatsızlığı dediğimiz diyabet rahatsızlığı bunlar ahi hastalıklar. Tip-2 diyabet rahatsızlığı hastalarının çoğunluğunun zemininde aşırı kiloluluk yatmakta. Fazla kilolarımızı vererek ister istemez diyabet hastalığından da korunuyoruz. Mevcutta müşterek diyabet hastalığımız var ise diyabet kontrollerimizi şimdi şen sağlayabiliyoruz."
Obeziteden sakınmak düşüncesince sigarayı bırakmayın demenin akla yatkın olmadığını kaydeden Opr. Dr. Güven Görkem, "Sigaranın yerini yiyecek-içecekle, atışmalarla doldurmaya etkin kişide elbette ki aşırı kiloluluk düşüncesince müşterek riziko faktörü oluşturur sigarayı bırakmak. Ama aşırı kiloluluğun verdiği riziko faktörlerini düşünecek olursak sigara da tek tertemiz müşterek obje değil. Ama obeziteden sakınmak düşüncesince sigarayı bırakmayın düşünmek de akla yatkın olmaz. Bunun adına sigarayı salıverme programlarında şimdi meraklı kişilerden iane alarak sigara ve nikotin gereksinimi adına besin dışı şeylere yönlendirmek şimdi akla yatkın olur" diyerek konuştu.
- Ankara Ankara, Sağlık