
Qualcomm Oculus Quest'e güç verdi

Emre Belözoğlu için flaş F.Bahçe açıklaması!

Mehmet Akif Alakurttan Tartışma Yaratan Cennet-Cehennem Paylaşımı

Dortmund Hazard transferini açıkladı!

Google, geçtiğimiz günlerde ABDnin esmer listeye aldığı Huawei ile meydana getirdiği bazısı işleri askıya aldı. Ardından ABD Ticaret Bakanlığı, esmer listedeki Huaweiye muteber ticari kısıtlamaların kimilerini 90 günlüğüne durdurdu. Huaweinin kurucusu Ren Zhengfei deAmerikanın menfaatlerini hafife aldığını söyleyerek, hakeza müşterek adıma apiko olduklarını belirtti. Ekonomist Erkan Öz, Googleın kararını değerlendirerek, sürecin sonuçlarına müteveccih izah yaptı.
SOĞUK SAVAŞI ÇİN BAŞLATTI
Ticari savaşların tırmandığına nazarıitibar çekici Öz, Ekonominin en aktif endüstrisi bulunan teknolojide Çin ve ABD ortada dünkü müşterek soğuk harp başlıyor. Soğuk mücadelesi ihtimal de müşterek açıdan Çin başlattı. Çünkü Amerikanın iri toplumsal iletişim araçları markalarının zat sanayisine girmesine icazet vermedi, kendi Facebook ve Google muadilini oluşturdu. Amerikan şirketlerinin buradan hisse almasına icazet etmedi sanarak konuştu.
BU DURUM HER İKİ TARAFA DA ZARAR VEREBİLİR
Yaşanan krizinin evren açısından körpe olmadığını aktaran Öz, Amerika, Çini uygulayım bilimi dair bilgelik hırsızlığı yapmakla suçluyor ve 5G dalında zılgıt görmüş olduğu Huawei şirketini tecziye operasyonu başlattı. Bunu da Google üstünden yapıyor. Bu fenomen evren ekonomisini küçülmeye sürükleyebilir. Çünkü Amerika, Çinden henüz aşkın mülk satın almaktadır ve sattığı mala cevap Çin üstünde gümrük vergisi koyuyor. Bu, Çinli şirketler düşüncesince satışların düşmesi, Amerikan tüketicisi düşüncesince de Çinden tahsil edilen ehven malların pahalılaşması anlamına gelecek. Bu vaziyette Çinde şirketler açısından yavaşlama meydana getirebilir. Amerikada tüketimin yavaşlaması, Amerikanın ekonomisi açısından müşterek yavaşlama getirebilir herhangi müşterek dü tarafa da dokunca verebilir ifadelerini kullandı.
DÜNYA FİNANS SİSTEMİNİN TEMELİ SAĞLAM DEĞİL
Bu sima vakaları baştan görebileceğimize de yer veren Öz, Dünya para sistemi berk müşterek temele oturmuyor. Avrupada, Japonyada Çinde hesaplı yavaşlama sorunları görünüyor. Pasta küçülüyor, çörek küçüldükçe evren çevresinde halkçı ve çok sağcı hükümetler iş başına gelmeye başladı, partiler ön plana çıkmaya başladı. Bu dalavere ile mevrut himayeci davranış, küreselleşmeye ve sermayenin başıboş dolaşımına ağız ağıza karşıt müşterek davranış. Bu tandans çörek daralmaya bitmeme etmiş olduğu düşüncesince sürecektir. Bu sima dünkü hadiselerin doğması tek şaşırtı gayrimümkün belli tırmanarak bitmeme edecek. Küresel ekonominin antipatik gücü biçimine mevrut uygulayım bilimi dünyasını karıştıran olayların çoğalması ve gümrük tarifelerinin, himayeci duvarların yükselmesi evren ekonomisini yavaşlamaya ve mali krize akıllıcasına götürecektir dedi.