MENÜ
İstanbul 11°
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uberin rakibi Lyft halka arz edildi
Magazin
2 Nisan 2019 Salı 12:22

Uberin rakibi Lyft halka arz edildi

ABDli taksi çağırma uygulaması Lyft, halka arzının ilk gününde piyasa değerini 24 milyar dolara çıkardı. Uberin en büyük rakiplerinden olan şirketin hisseleri ise ilk işlem gününde yüzde 21 değer kazandı

Araç çağırma uygulaması Lyft, beklenen halka arzını gerçekleştirdi. Dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen Nasdaqta işlem gören şirket, bugüne kadar yaşadığı maddi zararlar ile gündeme gelse de, borsada dikkat çeken bir çıkış yaptı.

 

 

ABDli girişimin 72 dolar seviyesinde belirlediği halka arz fiyatına rağmen, hisseleri şirketin borsadaki ilk gününde hisseleri yüzde 21 artış ile 87 dolar seviyesinde işleme açıldı.

Yatırımcılardan 2.34 milyar dolar toplayan şirket, piyasa değerini ise 24 milyar dolara taşıdı. Lyftin borsadaki ilk gününde, hisseleri en yüksek 97 dolar seviyesini test ederken, gün içinde gördüğü en düşük seviye de 75 dolar olarak kaydedildi.

 

 

Lyftin borsa performansı, kuşkusuz şirket açısından yeni bir dönemin kapısını araladığı gibi, araç paylaşım ekonomisine olan ilgiyi de gözler önüne serdi. Bu kapsamda, halka arza hazırlanan Uber için de Lyft hisseleri bir ön izleme oldu.

911 MİLYON DOLAR BORCU VAR

Rakibi Uber gibi Lyft de bir süredir zarar ediyor. Taksi çağırma uygulamasının net kaybı 2017de 688 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, bu rakamın 2018de 911 milyon dolara çıkması dikkat çekiyor. Uber ise aynı dönemde 1.8 milyar dolarlık kaybı ile bu anlamda Lyftin önünde.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi