MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Rusyanın diğer silahlarıyla da ilgileniyor
Magazin
29 Nisan 2019 Pazartesi 15:51

Türkiye Rusyanın diğer silahlarıyla da ilgileniyor

Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiyenin S-400 anlaşmasından sonra Rusyanın diğer silahları ile de ilgilendiğini söyledi.

Rusya mevki silah dış satım firması Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, şirketin, 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) 2019’a açık katılma göstereceği belirtildi.

 

 

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Miheyev, IDEF’in, dünyanın en iri 10 defans endüstri fuarı esnasında olduğuna ayraç ederek, "IDEF, Rus Army ve MAKS fuarları kabilinden Avrupanın en can alıcı silah fuarlarından biridir. IDEF, evren silah piyasasındaki eğilimleri ve gelişimleri bellemek düşüncesince tam birlikte okazyon sağlıyor" bilgisini verdi.

Türkiye ve Rusya ortada askeri-teknik alandaki iş donanmasına bağlı değerlendirmelerde mevcut Miheyev, "Rusya ile Türkiye arasındaki askeri defans teşrikimesai aşırı iri birlikte gelişim göstermektedir. Rakiplerimizin ilişkilerimize karışma etmeye müteveccih girişimlerini ise başarıyla aşıyoruz" yorumunu yaptı.

Rusya’nın Türkiye ile yürüttüğü aşırı sayıda eş plan olduğunu anımsatan Miheyev, "Özellikle ümranlı tayyare ve helikopter sistemleri, zırhlı anahtar parçaları ve realizasyon edilen silahların adanmış sonrası hizmetleri kabilinden bölgelerde eş projelerimiz var. Buna ek kendisine Türkiye, ayrışık menzillerde Rus iklim defans sistemleriyle ve bunların yanı sıra, tanksavar kabilinden diğer silah istasyonlarıyla da ilgileniyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE KİLİT ORTAK"

Rus mevki defans endüstri firması Rostehin Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemozov ise Türkiye’nin Rosteh ve Rusya düşüncesince anahtar ortaklardan bir tanesi bulunduğunun altını çizdi.

Rusya ve Türkiye’nin, askeri-teknik sahaların beraberinde sivil polis polis endüstri sahalarında da nazik planlar yürüttüğüne ayraç fail Çemozov, "Havacılık kabilinden erdemli uygulayım bilimi alanları da karışma kazanmak az daha teknolojik iş donanmasına de hazırız" ifadelerini kullandı.

Savunma ve düzenlilik sahalarında ehemmiyetli birlikte tanıtım, marketing ve teşrikimesai platformu durumuna mevrut IDEF, bu sene 14üncü kat kapılarını açacak.

Fuar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı dümen ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ organizatörlüğünde 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi