MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TCMB repo ihalelerine yeniden başladı
Magazin
8 Nisan 2019 Pazartesi 11:57

TCMB repo ihalelerine yeniden başladı

TCMB bugün döviz karşılığı verdiği TLnin faizini yüzde 24e düşürdükten sonra, ara verdiği haftalık repo ihalelerine de yeniden başladı. Banka 16 milyar TL haftalık repo ihalesi açtı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ara verdiği  1 haftalık repo ihalelerine tekrar başladı. Banka bugün 15 Nisan vadeli ve 16 milyar lira tutarlı miktar yöntemiyle repo ihalesi açtığını duyurdu.

22 Martta dolar/TLnin spekülatif işlemlerle 5.85 TLye kadar yükselmesinin ardından TCMB 25 Mart itibarıyla bir hafta vadede repo fonlaması gerçekleştirmeyerek örtülü faiz artırımına gitmişti. Banka bir hafta vadeli repo fonlamasına iki hafta ara vermişti. 

 

SWAP FAİZİNİ DÜŞÜRDÜ

TCMB swap piyasasında vadesi gelmemiş toplam döviz karşılığı TL swap satışı sınırını da iki hafta da yüzde 10dan yüzde 40a yükselterek TL talebi olana döviz satışı karşılığında TL yaratma imkanını artırmıştı. TCMB bu sabah yerel bankalarla Swapta TL faizini yüzde 25.5ten yüzde 24e düşürdü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi