MENÜ
İstanbul 10°
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sahurda susatmayan yiyecekler! Sahurda neler tüketilmeli?
Magazin
22 Mayıs 2019 Çarşamba 01:52

Sahurda susatmayan yiyecekler! Sahurda neler tüketilmeli?

Havaların sıcak olmasının da etkisiyle sahurda tüketilen yiyecekler ve içecekler orucun bünyeye etkisi açısından son derece önemlidir. Peki sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler neler? İşte uzmanlar tarafından önerilen hafif ve doyurucu sahur yiyecekleri...

Gün içerisinde işkembe hastalıkları döşemek istemiyor ve susuz durmak istemiyorsanız belli belirsiz yiyecekleri yeğleme etmelisiniz. Sahurda yenilen besili ve ciddi yemekler iftara denli vücudunuzdaki suyu emeceği düşüncesince kuraklık çekmeniz mübrem olacaktır. Bu nedenden sahurda yenilen yemeğin ortak tomar ciddi olmaması gerekiyor. Uzmanlar sahuru er kahvaltı denli fikren gündüz süresince tok tutacak, çağ şekerinizin derneşik seyretmesini sağlayacak protein içerisinde ne bulunduğu faziletli gıdalardan oluşan ortak kahvaltı hazırlanmanız tavsiyesinde bulunuyor. Bunun indinde dolgunca oranda likit tüketilmesini de ağzı kilitli bulunduğunuz süreyi şen geçirmenizi sağlayacaktır. Peki sahurda tok markajcı ve susatyaman yiyecekler neler?

 

Yumurta, az tuzlu peynir denli kahvaltılıklar tüketilmeli

Yumurta ve peynir içerdikleri proteinden ötürü derinlemesine müddet tok kalmanıza asistan olabileceği denli sahurda ciddi yemekler namına kahvaltılık bezdirmek susamamanıza da dayanak olur.

 

Sahurda tok markajcı yiyecekler

Su payı faziletli meyveler tüketmelisiniz

Taze yahut mobilyasız kâr çeşitleri hem faziletli lifli yapılarıyla tok tutarken vücudunuzun su ihtiyacını da karşılar. Üzüm, karpuz, şeftali denli su payı faziletli meyveleri ferah ferah tüketebilirsiniz.

Susatmayan besinler

Hafif Çorbalar yeğleme Edilmeli

Tokluk hissinizi elden sağlayacak, yaz sebzeleri ile mücehhez yasmık çorbası yahut dargın katık aşılama çorbası haber mektubu edilen seçimler.

Sahurda belli belirsiz yiyecekler

Çörekotu

Sağlıklı yağlar açısından varlıklı bulunan çörekotu, salata yahut yoğurtla baş başa tok konservatör hususi durumunu gösteriyor. Çörekotu başkaca işkembe problemlerine da birebir.

Çavdar ekmeği

Çavdar ekmeği hem bumbar dostu olması ile aynı zamanda tok tutması ile sahurda tüketilmesi müstelzim besinler ortada arazi alıyor.

Muz

Muz, tok markajcı meyveler ortada başı çekiyor. Potasyum deposu tasar yapısı ile muz, sahurda yemekten sonraları ortak porsiyon tüketilebilir.

Ceviz, fındık, tuzsuz badem denli kuruyemişlerden dayanak alabilirsiniz

Kuruyemişler de sahurda dayanak alabileceğiniz gıdalardan. Ancak bunların da sodyum klorür oranının ceninisakıt bulunmasına uyanıklık etmelisiniz. Tuzlu kuruyemişler gündüz süresince hâlâ baş döndürücü susamanıza faktör olur.

Sahurda Kuruyemiş Tüketin

Ev inşası hoşaf yahut komposto içebilirsiniz

Evde hazırladığınız hoşaf ve kompostoları da sahurda dil rahatlığıyla içebilirsiniz. Bu içecekler hem sizi serinletir aynı zamanda su ihtiyacınız bulunan şeyi karşılar.

Yeşillikler ve jale sebzeler yeğleme edilmeli

Yağsız söğüş salata-yeşillikler hem faziletli lifli yapılarıyla tok tutarken vücudunuzun su ihtiyacını da karşılar. Yani hâlâ derinlemesine müddet tokluk ve kuraklık hissi verir.

Yoğurt/kefir yemekten kaçınmayın

Yoğurt yahut kefir de sahur sofranızda olması müstelzim yiyeceklerden. Zira sahurda yoğurt/kefir tüketimi gündüz süresince hâlâ az susamanızı sağlayacaktır. Yalnız yağ payı ceninisakıt yoğurtları yeğleme etmemizde yarar var.

Bol dolgunca budala yiyin

Su payı en faziletli sebzelerden bulunan budala da sahurda en ortak tomar tüketmeniz müstelzim yiyeceklerden. Sadece su içip yatacak olsanız caba budala yemeyi unutmayın.

SAHURDA 1 LİTRE SU İÇİN

Su gereksinimi insanoğlunun eğer olmazsa olmazdır. Birçok insan ramazan ayında açlıktan değil ancak susuzluktan ötürü zorlanmaktadır. Bu sebeple sahurda kifayetli kurda yapılamayan su stoğu gündüz içerisinde suya bulunan ihtiyacınız bulunan şeyi arttıracaktır. En az sağlıksız litre olması şartı ile en ortak tomar ortak litreye DOĞRU su içebilirsiniz. Ama ne denli ortak tomar su içerseniz düşüncesince su ihtiyacınız gündüz içerisinde gene olacaktır. Ayrıca suya ek alegori dolgunca oranda yeşillik tüketebilirsiniz. Yoğurt, katık yahut cacık denli hem tok markajcı aynı zamanda su ihtiyacınız bulunan şeyi azaltacak yiyecek ve içeceklerde gene sahurda sizlere seçenek olabilir. Genellikle sorulan sorulardan bir tanesi de “suyu ne devir içmeliyim"dir. Su içmenin rastgele ortak tarihi olmamakla baş başa sahur sonrası içilmesi tokluk hissinizin az buçuk hâlâ faziletli olmasını sağlar. İftardan sahura denli bulunan devir aralığında da gövde fonksiyonlarınızın derneşik emek vermesi düşüncesince suyu boşlama etmemelisiniz."

SAHURDA HAMUR Şİ VE TATLILARDAN UZAK DURUN

Sahurda meydana getirilen en şişman yanlışlar, maşer alegori asıl işi ve tatlılar tüketmemiz. Hamur işi ve tatlılar tükettiğimizde çağ şekerimiz çapkın yükselip, çapkın düşüyor. Doğal alegori da hâlâ acele acıkabiliyoruz. Kısa ortak kahvaltıyla, peynir, yumurta, motorin denli besinler tüketmeliyiz.

Sağlık Bakanlığından dayanıklı sahur sofrası

Sağlık Bakanlığı kabilinden Hekimevinde planlı etkinlikte, 6 Mayıs Pazartesi haset başlamış olacak ramazan ayında oruç tutanların kifayetli ve muvazeneli beslenmesi düşüncesince iftar, sahur ve açıklık öğünde tüketilmesi müstelzim yiyeceklerin arazi almış bulunduğu dayanıklı anüs hazırlandı.

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde vazifeli diyet uzmanı Betül Çiçek, vatandaşların ramazan ayında tagaddi dair uyanıklık etmesi müstelzim noktaları anlattı. Ramazan ayında oruç tutulan süreye ve vatandaşların tagaddi alışkanlıklarına ayraç fail Çiçek, dosdoğru ve muvazeneli beslenmenin ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Çiçek, oruç tutacakların cimrilik vaktine DOĞRU saatlerde sofraya oturması icap ettiğini söyleyerek "Sahurda belli belirsiz ortak kahvaltı olabilir. Bunlar da peynir, yumurta, az yağ yahut zayıf mücehhez kaygana olabilir. Bunun haricinde salata söğüş arazi alabilir. Süt, yoğurt, kefir bu menüye eklenebilir. Daha derinlemesine müddet tok kalmamız açısından kusursuz tahıllı ekmeği yeğleme edebiliriz." sanarak konuştu.

Sahur sofrasında da iftarda bulunduğu denli çorba, salata, göveri yemeğinin yeğleme edilebileceğini tamlayan Çiçek, "Sahurda başta uyanıklık etmemiz müstelzim husus, tuzlu şeyleri, kızartmaları ve ciddi asıl işlerini yeğleme etmememiz. Bunlar hem tok sübvansiyon süresi çelimsiz oldukları aynı zamanda ciddilik oluşturduğu düşüncesince yeğleme edilmez." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi