Ramazanda Susamaya ve Şişkinliğe Karşı Özel Tarif
Sağlıklı Yaşam Uzmanı Haluk Saçaklı ramazan ayında susamayı ve şişkinliği azaltan bir karışım tarifi verdi..
Sağlıklı Yaşam Uzmanı Haluk Saçaklı ramazan ayında susamayı ve şişkinliği ezici müşterek kokteyl tarifi verdi.
Ramazan ayının evvel haftası vücutta algılama dönemi kendisine adlandırılıyor. Özellikle evvel dü veya üç çağ hipoglisemi, giriş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, unutkanlık, dalgınlık, uykusuna eğilim, hazımsızlık, şişlik, tahammuz yaşanıyor, koku basıncı düşüyor ve cisim toksin üretmeye başlıyor.
Bu nedenle evvel haftaya nazarıitibar edilmesi icap ettiğini kail Sağlıklı Yaşam Uzmanı Haluk Saçaklı, iftar zamanı vakti ile sahur arası ehliyetli ve alkali su tüketildiğinde, sahurun vaktiyle iftarın da şölen biçimine getirmeden yapıldığında problemlerin azalacağını tabir ediyor.
İlk haftada bombe ve geğirmelerin olabileceğini kail İstanbul Gelişim Üniversitesinden Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Haluk Saçaklı, "Kesinlikle iftar zamanı vakti sofrasında gazlı meşrubat olmasın. Çünkü karbondioksit kabarcıkları hazım sisteminde iklim boşluğuna sebep olur. Sıcak günlerde giriş döndürücü antipatik içecekler de vücutta karbon birikimine sebep olur. Yemeklere ilkin iftar zamanı vakti sofrasında içilen çorbalara koyacağınız zencefil, rezene, zerdeçal, kişniş, karabiber ve anason üzere baharatlar şişkinliği azaltır" niteleyerek açıklamada bulundu.
Sağlıklı Yaşam Uzmanı Saçaklı oruç markajcı şahıslar düşüncesince de susamaya ve şişkinliğe gönül rahatlığı hususi müşterek tanım verdi.
İŞTE SUSAMAYI AZALTAN TARİF
"2 litre suyun içine, 1 nüsha çubuk tarçın, 6 nüsha karanfil, 1 nüsha dilimlenmiş limon, 2-3 balçak maydanoz, 1 nüsha hint safranı kökü koyun. 8-10 zaman bekletin, iftar zamanı vakti ile yatana derece bulunan müddette 1,5 litresini, kalanını da sahurda tüketin" niteleyerek tavsiyede mevcut Sağlıklı Yaşam Uzmanı Saçaklı ayrıca, "Sahurda fazla su tüketiminin boşaltımı hızlandırdığını tabir fail Saçaklı, " Bu da sahur sonrası şişkinliğe ve susamaya sebep olur. Kilo başına minimum 30 mililitre su tüketilmesi yeterlidir. İftar ve sahur ortada ehliyetli besin, nakit ve sodyum klorür alınmalıdır" dedi.
Uzun müddet açlıktan çıkmak mideye çabucak yüklenildiğinde yaşanacaklardan bahseden Saçaklı şöyleki konuştu:
"Mide-bağırsak sistemi ve ihtisas yorulur. Tansiyon çabucak yükselir, eğilim artar, kalbin müvellidülhumuza gereksinimi artarak sıkıntıya girmesine sefer açar. Bunun çözümü düşüncesince iftar zamanı vakti önceleri 1 veya 2 bardak su içtikten sonra, 3 nüsha hurma, 4 nüsha zeytin 1 kase çorba içince sofradan kalkın. Yemeğe 12 veya 18 zaman aralık verin. Nedeni ise mideden beyne bu müddette işba sinyalleri gidiyor. Her lokmayı müşterek güzel çiğnedikten sonraları yutun."
ŞİŞKİNLİK AZALTAN ÖZEL BİTKİ ÇAYI TARİFİ
Haluk Saçaklı, bombe düşüncesince de müşterek tanım paylaştı. "Ebegümeci, ısırgan otu, şahtere otu birer çorba kaşığı iktisap etmek kaydıyla 1 litrelik suya kucak 3 - 5 zaman kaynatın süzgeçten geçirin ve 1 bardak için" ifadelerini kullanan Saçaklı, "İftar sonrası vişne, armut, elma, kavun, karpuz, kivi, şeftali, ananas, erik üzere toksin atıcı meyveleri yeğleme edin" niteleyerek öneride bulundu. - İstanbul İstanbul, Sağlık