MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kan Şekerinizi Tarçınlı Çayla Dengeleyin
Magazin
20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:33

Kan Şekerinizi Tarçınlı Çayla Dengeleyin

RAMAZAN ayında sık karşılaşılan sorunlardan birinin kan şekeri dengesizliği olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Çağlanur Korkmaz, iftarda sofralarda tarçına yer verilmesi gerektiğini söyledi..
RAMAZAN ayında kalın karşılaşılan sorunlardan birinin çağ şekeri dengesizliği olduğuna uyanıklık çekici Diyetisyen Çağlanur Korkmaz, iftarda sofralarda tarçına arazi verilmesi icap ettiğini söyledi. Korkmaz, "Ramazanda çağ şekerinizi tarçınlı çayla dengeleyin" dedi.

Ramazan ayında birtakım kişilerde kilogram ita algısı oluşuyor. Ancak uzmanlar 17 vakit devam eden açlığın metabolizmayı yavaşlatması yardımıyla bedenin kilogram vermekle yorulmaması gerektiği dair birleşiyor. Ayrıca derinliğine kesiksiz kıtlık daha sonra bedenin mukteza gıda öğelerini sağlayamaması yerinde keyif sorunlarına de sefer açabiliyor. Avcılar Anadolu Hastanesinden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Çağlanur Korkmaz, Ramazanda dimdik beslenerek bedenin dengesini destek olmak hesabına tagaddi önerilerinde bulundu.

"KAN ŞEKERİNİN HIZLI DÜŞMESİ TATLI KRİZİNE YOL AÇIYOR"

Oruçluyken derinliğine müddet aç kalındığı düşüncesince çağ şekerinin düştüğünü ve iftarda kişilerin henüz baş döndürücü tatlıya yöneldiğini tamlayan Dyt. Çağlanur Korkmaz, "İftarda aceleci ve aylı oranda müşterek gıda tüketimi gerçekleştiği devir çağ şekeri ani yükseliyor, aceleci yükselen çağ şekeri de ayrımsız süratte düşmüş olduğu düşüncesince bu gestalt da yemekten sonraları şekerli krizine sefer açıyor" dedi.

Kan şekeri dengesizliğinin ramazan ayında en kalın karşılaşılan sorunlardan bir tanesi şekilde öne çıktığına uyanıklık çekici Dyt. Çağlanur Korkmaz, "Tarçın çağ şekerinin düzenlenmesinde ehemmiyetli gösteriş oynayan müşterek baharat. İftar sofranızda kesinlikle tarçına arazi verin. Uzun müddet kıtlık daha sonra alacağımız besinlerle yükselen çağ şekerimizi dengelemek düşüncesince süte, yoğurda, suya, çaya tarçın arttırma edilebilir" niteleyerek konuştu.

"10 DAKİKA KURALINA UYUN"

Uzun kesiksiz kıtlık daha sonra mideye müşterek tomar yüklenmenin sindirimi zorlaştırdığını tamlayan tagaddi ve perhiz uzmanı, 10 dakika bekleme kuralına uyulması icap ettiğini vurguladı.

Korkmaz, "Beyne revan tokluk sinyallerinin devreye gireceği müddet önceki lokmadan 10 dakika sonradır. İftarı açtıktan sonraları minimum 10 dakika beklemek, hem iftarda tokluk sinyalini er algılamamızı bununla birlikte müşterek tomar aşındırmak yemekten kaçınmamızı sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.

"PATATESİ AZALTIN, PİLAVDA BULGURU SEÇİN"

Ramazan kocaoğlan süresince glisemik indeksi (yani çağ şekerini terfi hızı) bağan bulunan karbonhidratlara arazi verilmesi icap ettiğini kail kefaret uzmanı Çağlanur Korkmaz, "Örneğin, parafin düğü hesabına ebebulguru pilavını, parafin kazanç hesabına kusursuz tahıllı-çavdarlı kazanç tüketmeliyiz. Ayrıca kumpir tüketimini de sınırlandırmalıyız" dedi.

RAMAZANDA SOFRADA EKSİK EDİLMEMESİ GEREKEN 5 BESİN

Uzman kefaret uzmanı ramazan kocaoğlan süresince sofralardan fire edilmemesi müstelzim 5 besini, yumurta, ceviz, süt-yoğurt, kusursuz buğday ekmeği ve tarçın şekilde sıraladı.

Korkmaz, "Yumurta, anayasa sütünden sonraları gelen, vücutta yararlılığı en faziletkâr nitelikli protein kaynağıdır. Yüksek protein içinde ne olduğu yardımıyla tok destekleme tesiri mevcuttur. Sahurda 1 nüsha haşlanmış yumurta, kaygana yahut menemen tüketilmesi gövde düşüncesince mukteza bulunan proteinin iri müşterek kısmının alınmasını sağlar ve tokluk hissini artırır. Ceviz ise içeriğindeki Omega-3 yağ asitlerinden çevre ramazanda açlığa ilişkin uyanıklık azalması ve dimdik müşterek oruç süresi düşüncesince günde 2-3 nüsha koz tüketilmesi gerekir. İçeriğindeki doymamış yağ yardımıyla his esirgeyici besinler ortada arazi almaktadır" diye konuştu.

Süt ve yoğurdun ise içeriğindeki faziletkâr kalsiyum içinde ne olduğu dolayısıyla kilogram vermeye asistan bulunduğunu tamlayan Korkmaz, "Yüksek protein içinde ne olduğu ile tokluk süresini uzatmaktadır. Ramazanda tüketilmesi ile kilogram alımının önüne geçilerek kilogram kontrolü sağlanabilir. Yüksek tel içinde ne olduğu dolayısıyla de kusursuz buğday ürünleri derinliğine kesiksiz tokluk sağlamaktadır. Sahurda tüketilen kusursuz buğday ekmeği henüz derinliğine müddet tok kalmanızı sağlayacaktır.1-2 tike kusursuz buğday ekmeği sahurda yeğleme edilebilir. Tarçın çağ şekerinin düzenlenmesinde ehemmiyetli gösteriş oynayan tarçın ehemmiyetli baharatlar arasındadır. Uzun müddet kıtlık daha sonra alacağımız besinlerle yükselen çağ şekerimizi dengelemek düşüncesince süte, yoğurda, suya, çaya tarçın arttırma edebiliriz" dedi.

MUTLAKA SAHURA KALKIN

Sağlıklı müşterek oruç avlamak düşüncesince önerilerde mevcut Dyt. Çağlanur Korkmaz, kesinlikle sahura kalkılması icap ettiğini vurguladı.

Korkmaz, şu tavsiyelerde bulundu:

"Ramazan ayının en iri hatası sahura kalkmamak yahut yatmadan evvela aşındırmak yemektir. Yatmadan evvela yenilen aşındırmak henüz derinliğine müddet aç kalmamızı sağlayacağı düşüncesince metabolizmanın yavaşlamasına hastalık olacaktır. Ertesi güneş yaşanacak halsizliği engel olmak hesabına da kesinlikle sahura kalkılmalıdır. Yaz aylarında olmamız dolayısıyla Ramazanda su tüketimi de baş döndürücü önemlidir. Uzun kıtlık ve kuraklık sonrası bedenin su –tuz dengesi bozulabilir, bu dengeyi de kesinlikle destek olmak gerekmektedir. İftardan sahura denli bulunan süreçte 2-2.5 lt su tüketilmelidir. Bu süreçte tüketilen çay ve kahve, su tüketiminin yerini almamaktadır. Ramazanda kifayetli ve muvazeneli nemalanmak anayasa umde olmalıdır. Tabaklarımızda kifayetli karbonhidrat, kifayetli protein, kifayetli vitamin ve minerale arazi vermeliyiz."

UZMANINDAN ÖRNEK RAMAZAN MENÜSÜ

Kişilerin kilosuna mucibince eşya miktarlarının değiştiğini dile getiren Korkmazın verdiği kalıp ödememek listesi ise şöyle:

Sahur:

1 nüsha haşlanmış yumurta, 1 tike parafin peynir, bereketli domates, salatalık, yeşillik, 3-4 nüsha zeytin, 3-4 nüsha koz içi, 1 tike kusursuz hububat ekmeği

İftar:

1 nüsha hurma, 1 kase çorba (10 dakika açıklık ), 1 tike kusursuz hububat ekmeği, salata, 6-8 kaşık balıketinde göveri yemeği yahut 4-5 köfte denli et, tavuk, balık, 2 kaşık yoğurt yahut 1 bardak katık yahut 1 kase cacık,

Ara:

1 bardak kefir + 1 mutedil destan kâr - İstanbul Sağlık
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Medya Nefesi