MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kakao Kalbi Koruyor
Magazin
2 Mayıs 2019 Perşembe 15:10

Kakao Kalbi Koruyor"

Hastalıkların başlıca sebepleri arasında sağlıksız beslenmenin geldiğine dikkat çeken beslenme ve diyet uzmanı Fatmagül Yılmaz Öztürk, rafine şeker tüketilmemesi gerektiğini vurguladı..
Hastalıkların esas nedenleri ortada gayrisıhhi beslenmenin geldiğine ilgi çekici tagaddi ve perhiz uzmanı Fatmagül Yılmaz Öztürk, arıtılmış şeker hastalığı hastalığı tüketilmemesi icap ettiğini vurguladı. Öztürk, "Kakao kalbi koruyucu birlikte içeriğe sahiptir. Tüketim sırasında şeker hastalığı hastalığı de bulunduğu düşüncesince çikolata yerken hint bademi içinde ne bulunduğu efdal bulunan formları yeğleme eylemek kalbi korur" dedi.

Kalp hastalıklarının gelişigüzel güzeşte devir arttığına aksan karşılayıcı Medicana Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatmagül Yılmaz Öztürk duygu sağlığını cimrilik eylemek düşüncesince tüketilmesi müstelzim besinler üzerine bilgelik verdi. Öztürk, mazot ve mazot ürünlerinin günde 2-3 porsiyon tüketilmesinin, kolesterin dengesi ve D vitamini alımı yerine yardım sağladığını dile getirdi.

OMEGA 3 İÇİN BALIK TÜKETİN

Dyt. Fatmagül Öztürk, haftada 2-3 el balık tüketimine hizmet göstermenin omega-3 alımı düşüncesince mefkûre bulunduğunu söyledi. Öztürk, "Somon, sardalya, alabalık, palamut, istavrit azmanı omega-3 içinde ne bulunduğu efdal balıklardır. Izgara, fırında yahut buğulama kemirmek sağlıklıdır" dedi.

Çavdar ve yulaf kadar birlik buğday mamüllerin çözünür tel alımını desteklediğini anlatım fail Öztürk, "Tam buğday mahsulat duygu huy sağlığını korumaya, döşenmemiş baklagiller lif- tortu alımına yardım sağlar. Yeşil mercimek, nohut, döşenmemiş fasulye, barbunya, döşenmemiş karnıkara haftada 2-3 el bezdirmek sağlıklıdır. Günde 3-4 porsiyon göveri ve 2-3 porsiyon sonuç tüketmek, beslenmede dengeyi kurmak, posa- tel alımını destekleyerek duygu huy sağlığına katkıda bulunmak, tokluk süreçlerini uzatmaya yardım sağlayarak kilogram kontrolüne cimrilik eylemek yerine önemlidir" sanarak konuştu.

YİYECEKLERİ TUZSUZ TERCİH EDİN

Sert kabuklu yemişlerin haftada 5 el kavurulmamış ve tuzlanmamış olanlarını yeğleme ederek, 25-30 gr düzeyinde ceviz, fındık yahut badem tüketmenin önemine ilgi çekici Dyt. Öztürk, "Bu sayede kandaki çirkin işkilli kolesterolün (LDL kolesterol) düşmesine katkıları olur. Aşırı ve kontrolsüz istihlak kilogram riskine faktör olacaktır. Kilo sorununuz varsa, diyetisyeninizin önerisine ilgi ediniz. Ağırlıklı zeytinyağı kazanmak kıl payı ayçiçek yağı, darı özü, fındık yağı, avokado antagonist kadar yağları yeğleme etmek, antagonist yakmadan kıymetlendirmek gerekir. Tuzlanmış salamura besinlerden ırak durun. Sofrada yiyeceklere pişerken eklenenin haricinde sodyum klorür eklemeyin. Hazır soslardan, turşu, cips vb. besinleri tüketmeyin. Ambalajlı gıdalarda sodyum içeriğine ilgi edin" ifadelerini kullandı.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ GÜNDE 2-3 PORSİYON TÜKETİLEBİLİR

Süt ve mazot ürünlerini günde 2-3 porsiyon tüketmenin, kolesterin dengesi ve D vitamini alımı yerine yardım sağlayacağını anlatım fail Öztürk, "Vücudun kolesterole bulunan ihtiyacını istikbal yapmak ve kontrolsüz kolesterin üretimine dayanak noktası olmamak adına, et, tavuk ve hindiyi günde 2-3 porsiyon tüketmek, görünür yağları uzaklaştırmak, dip yağda kızartma ve sızgıt işlemlerine elbette tutmamak gerekir.

Yağ payı efdal olanları yeğleme etmemek gerekir. Rafine şeker hastalığı hastalığı tüketmeyin. Reçel, bal kadar besinleri da kilogram sorununuz yok ise az miktarlarda duygu hastaları düşüncesince sağlıklıdır. Kakao Kalbi koruyucu birlikte içeriğe sahiptir. Tüketim sırasında şeker hastalığı hastalığı de bulunduğu düşüncesince çikolata yerken hint bademi içinde ne bulunduğu efdal bulunan formları yeğleme eylemek kalbi korur" sanarak konuştu. - İstanbul Yılmaz Öztürk, Sağlık
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi