MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Işık ve stres melatonin hormonunu azaltıyor
Magazin
24 Mayıs 2019 Cuma 14:35

Işık ve stres melatonin hormonunu azaltıyor

MELATONİN hormonunun hücrelerin yenilenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, uyku ritminin ve vücut ısısının ayarlanması gibi birçok görevi olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, Işık, stres, uyumadan önce yemek yemek melatonin hormonu düzeyini azaltır dedi..
MELATONİN hormonunun hücrelerin yenilenmesi, muafiyet sisteminin güçlenmesi, hab ritminin ve beden ısısının ayarlanması kabil nice rolü bulunduğunu tamlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, "Işık, stres, uyumadan önceki kemirmek resmetmek melatonin hormonu düzeyini azaltır" dedi. Çit, antioksidan özelliğinden naşi melatoninin duygu ve alışkanlık sistemini esirgeyici tesiri bulunduğu da belirtti.

Sağlıklı müşterek dirim ve bünyenin işlevlerinin metin emek vermesi düşüncesince en ehemmiyetli mekanizmalardan birisi vücutta salgılanan hormonlar. Hormonların, bünyenin diyabet hastalığı ve gerginlik dengesinden, metabolizma hızının ayarlanmasına derece nice fonksiyonu sağlayıcı asliye faktörlerin başlangıcında bulunduğunu tamlayan Medicana International İstanbul Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, melatonin hormonunun önemine uyanıklık çekti.

"EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN MELATONİN HORMONU"

Melatonin hormonu bünyenin dirim bilimsel saatini ve ritmini ayarlamakla beraber, hücrelerin yenilenmesi, muafiyet sisteminin güçlenmesi, hab ritminin ve beden ısısının ayarlanması kabil nice dirim bilimsel ve fizyolojik düzenlemelerde fariza aldığına uyanıklık çekici Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, şunları söyledi:

"Melatonin hormonu, beyinde epifiz bezi denen hormon üreten müşterek bezden salgılanmaktadır. Melatonin hormonu epifizde triptofan denen müşterek maddeden üretilmektedir. Bu husus önceki talih ve erke hormonu namına da tanıdık seratonine dönüşür. Seratonin de iklim kararınca melatonin hormonuna dönüşmektedir. Melatonin hormonunun salgılanması epifiz bezindeki hücrelerin ışığa hassas bulunmasına bağlıdır. Işık ilk herşeyden ilk olarak flaş ağ tabaka tabakasında mevcut ışığa hassas fotoreseptörlere gelmekte buradan da bağlantıyla epifiz bezindeki ışığa hassas reseptörleri uyarmaktadır. Işığın etkisiyle epifiz bezinde melatonin salgılanması baskılanırken, ziyasız ortamda bu bası ortadan kalkmakta ve melatonin salgısı artmaktadır. Melatonin hormonu tanıdık en çelimli antioksidanlardandır."

"DEPRESYON İLE ARASINDA GÜÇLÜ BİR BAĞ VAR"

Melatonin salgılanmasının hususi müşterek sirkadiyen ritme (vücut saati) ilişkin bulunduğunu tabir fail Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, "Akşam 21.00-22.00 saatleri ortada artmaya başlayıp akşam 02.00-04.00 saatleri ortada zirve noktasına ulaşır. Sabah 05.00ten sonraları azalır. Bu sebeple melatonin hormonunu drakula hormonu namına tanımlayanlar da vardır. Melatonin hormonu mevsimden mevsime ve kesintisiz özelliğine mucibince tahavvül göstermektedir. Kışın levent boylu gecelerde melatonin salgılanması henüz müşterek tomar olup gökçe edebiyat geceler endamsız bulunduğu için melatonin henüz az salgılanmaktadır" niteleyerek konuştu.

Melatonin hormonu ile iştiha ortada doğrusal müşterek alışveriş bulunduğunu özetleyen Dr. Öğr. Üyesi Çit, "Melatonin salgılanmasının çoğalması iştahı ve besin alımını artırdığı gösterilmiştir. Bundan naşi çok aşırı kiloluluk tedavisinde fotoğraf tedavisinin melatonini azaltarak iştahı ve besin alımını azaltıcı etkisinden faydalanmayla ait icraat yapılmıştır. Yine melatonin salgısıyla çöküntü ortada donanımlı müşterek alışveriş bulunduğunu yayınlayan icraat mevcuttur. Bu etkiyle kışın gündüzlerin kısalıp gecelerin uzamasıyla melatoninin vücutta inşası henüz er saatlerde başlayıp henüz müşterek tomar üretildiği düşüncesince biyoritmi bozup sezonluk depresyonu tetiklediğine değgin nice düzentileme yapılmıştır. Kışı ve akşam olunca levent boylu devam eden İskandinav devletlerinde depresyonun ve buna ilişkin intiharların faziletli olması melatonin ile depresyon  arasındaki çelimli bağı ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

"KALP DAMAR SİSTEMİNİ KORUR"

Melatoninin aşkın çelimli müşterek antioksidan bulunduğunu tamlayan Çit, şu mevzulara uyanıklık çekti:

"Antioksidan özelliğinden naşi duygu alışkanlık sistemini esirgeyici tesirleri bulunduğu meydana getirilen çalışmalarla ortaya konmuştur. Yapılan çalışmalarda levent boylu müddet uykusuz artan melatonin kuru azalmış bireylerin duygu krizi ve damla sıklığında artım bulunduğu gözlemlenmiştir Yine melatonin hormonunun faziletli antioksidan etkinliğinden naşi yaşlanmayı geciktirici tesiri bulunduğu benimseme edilmektedir. Son meydana getirilen çalışmalara da melatonin salgısının azaldığı levent boylu seneler uykusuzluk çekici hastalarda yaşlanmanın henüz çabuk olduğu, güzel hab uyuyanlarda yaşlanmanın henüz ağır bulunduğu gösterilmiştir."

KARANLIK ORTAMLARDA MELATONİN SALGILANMASI ARTAR

Melatoninin kandaki miktarının 1 ile 3 yaşlar ortada arttığını özetleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, "Ergenliğe derece faziletli seyreder, yeni yetmelik çağı çağı başladıktan sonraları düşmeye başlayarak 60lı yaşlarda en bağan seviyeye ulaşır. Uyku hormonu namına tanıdık melatonin, derman namına uykusuzluk çekici melatonin kuru bağan hastalarda mücerrep ve değerli neticeler alınmıştır. Ayrıca melatoninin antioksidan etkisinden naşi kalp-damar sistemi rahatsızlıklarında kullanması ve yaşlılığı azaltıcı etkilerinden naşi kullanması hala sınama aşamasındadır. Yine çok aşırı kiloluluk tedavisinde melatoninle ait icraat bitmeme etmektedir. Işık, stres, uyumadan önceki kemirmek resmetmek yahut karnın tok olması kabil faktörler melatonin hormonun düzeyini azaltmaktadır. Yine antidepresan ilaçlar, beta blokörler ve birtakımı hab ilaçları melatonin hormon sentezini azaltmaktadır. Bu negatif faktörlerden ırak rahat müşterek ziyasız düzlem da melatonin salgılanmasını artırmaktadır" niteleyerek kaydetti.

"ODADA ELEKTRONİK EŞYA BULUNDURMAYIN"

İyi ve nitelikli uykunun önemini vurgulayan Dr. Murtaza Çit, şu tavsiyelerde bulundu:

"İyi ve nitelikli müşterek hab için, muafiyet sistemimizin çelimli kalması ve kalp-damar sağlığımızın henüz güzel olması düşüncesince ilk herşeyden ilk olarak yattığımız odanın sade, yeteri kadar karanlık, rahat olması gerekir. Uyumadan 2 zaman öncesinden baş döndürücü kemirmek yemekten, kahve, alkol, çikolata tüketiminden ve sigara içmekten kaçınmalı; Uyumaya benzeyen monitör ve cep telefonunu kapatmalıyız.. Mümkünse uyuduğumuz odada monitör ve el telefonu kabil elektronik pırtı bulundurmamalıyız. Yine ışığı ağız ağıza engelleyecek biçimde dolgun ve yoğun mülevven gerelti kullanımına uyanıklık etmeliyiz."

- İstanbul İstanbul, Sağlık
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi