MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘İnternetle Hayat Kolay’ projesi binlerce insanın hayatını değiştirdi
Magazin
28 Nisan 2019 Pazar 14:34

‘İnternetle Hayat Kolay’ projesi binlerce insanın hayatını değiştirdi

Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk projesi, İnternetle Hayat Kolay 2014’ten bu yana süregelen 5 yıllık ilk fazında, 300’den fazla gönüllü ile çoğu kadın olmak üzere 50 bin katılımcıya internet okuryazarlığını öğretti. Aldıkları eğitimler sonrasında ülke sınırlarını aşan; Japonya’dan, Amerika’ya ürettikleri el işi ürünlerini satan kadınlar birer başarı örneği oldular.

Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile bulunan ortaklaşa iş kapsamında yürüttüğü kurumsal maşeri vebal projesi İnternetle Hayat Kolay’ın 5 yılda elde etmiş olduğu muvaffakiyet hikayelerini paylaştı. İnternetle Hayat Kolay projesi ile 2014 yılından buyana kalkınmada rüçhan illerdeki hanımlar özellikle ballanmak kıl payı daha internetle tanışmamış yahut aldığı kadar tanımayan insanlara genel ağ okuryazarlığı eğitimleri verildi. 

Sürdürülebilir kazançlı gelişme ve maşeri kalkınma düşüncesince esas sevimsiz kuvvet bulunan enformatik teknolojilerinin hacısı hocası kabilinden erişilebilir olması maksadı ile yola çıkan Türk Telekom, proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde yüzdelik 61’i eş ballanmak kıl payı 50 bin insana beniz yüze genel ağ okuryazarlığı eğitimleri verdi. 

300’den bir tomar fahri eğitmen, proje katılımcılarına e-devlet ve e-nabız hizmetlerini kullanma, online bankacılık, internetten alım satım yapma, maşeri ağları istimal kabil esas genel ağ kullanımının yanı sıra; işlerini internette şimdi degaje kitlelere enformasyon ve duyurma, adanmış yapma, internette bilim edinme, salık kıraat kabil webin hayatı kolaylaştıran öbür fonksiyonlarını da öğretti.

İnternetle Hayat Kolay’da esna toy projelerde!

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, TÜİK verilerine göre, 2014’ten buyana Türkiye’deki genel ağ kullanımının yüzdelik 48’den yüzdelik 72’ye yükseldiğine ve bayanların genel ağ ile elektronik beyin tasarruf oranlarının sırasıyla, yüzdelik 38’den yüzdelik 65’e ve yüzdelik 39’dan yüzdelik 50’ye çıktığına uyanıklık çekti. Doany, genel ağ kullanması oranlarının artmasında ve farkındalık sağlanmasında Türk Telekom’un da kurumsal maşeri vebal projesi bulunan İnternetle Hayat Kolay kabil çalışmaların şişman ehemmiyet taşıdığına değinerek; Türkiye’nin doğusu ile batısı, kentsel yerleri ile rustik yerleri ortada gözlemlenen sayısal uçurumun bayanların işgücüne iştirak oranlarında da kendini gösterdiğine uyanıklık çekti. 

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Projenin iptidai salname süresi süresince Türkiye’nin sayısal dönüşümü kapsamında ülkenin bilim toplumuna intikal sürecine, elde etmiş olduğu şişman başarılar ile ehemmiyetli seviyede yardım sağlayıcı İnternetle Hayat Kolay projesinin toy çağında de hanımlara bulunan desteğini sürdüreceğini açıklamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyorum. İnternetle Hayat Kolay projesini başarıyla tamamlamamızın arkası esna toy çağında bayanların bilim ve enformasyon teknolojilerini tasarruf kapasitelerini toy projelerle geliştirip zenginleştirerek üretime ve istihdama katılımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Dünya ve Türkiye matbuat gündeminde sık sık toprak alan, dünyanın en prestijli kuruluşları kabilinden “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilen, Birleşmiş Milletler’in “Business Call to Action” ve 2018’deki G20 Zirvesi Kapsayıcı İş Modelleri Raporu’na dayanıklı proje namına giren İnternetle Hayat Kolay projesi toy çağında hanımlara verdiği desteği sürdürecek. 


Rakamlarla İnternetle Hayat Kolay 

*Projeye katılanların %61’i kadın. 30.500 kadın, 19.500 koca ballanmak kıl payı mecmu 50.000 insana beniz yüze genel ağ okuryazarlığı eğitimi verildi.
 
*Katılımcıların eğitimlerden sevinme payı %89 oldu.
 
*Eğitimlerde en baş döndürücü faydalanılan zımni namına e-devlet kullanımı, bilim peyda etmek ve online şifahane randevusu öne çıktı. Eğitimler sonrası katılımcılar ortada e-devlet, online keyif randevusu kabil e-hizmetlerin kullanması %91’e yükseldi.
 
*Eğitimler sonrası iştirakçilerin online bankacılık ve internetten alım satım kullanması %70’e yükseldi.
 
*Eğitimler sonrası maşeri komünikasyon araçları hesaplarının kullanımı, görüntülü konuşma, internetten salık kıraat payı %86’ya yükseldi.
 
*İş sahibi bulunan iştirakçilerin %83’ü, eğitimlerin işlerini şimdi nitelikli yapmasını sağladığını belirtti.
 
*Ürün satan iştirakçilerin %57’si almış olduğu eğitimin adanmış yapmalarını kolaylaştırdığını söyledi.
 
*Eğitim önceleri mevcud “internetin kollar düşüncesince tehlikeli, evlilikler düşüncesince tehlikeli olduğu” önyargısı kabil negatif tutumlar %40 oranında müspet yönde değişti. 
 
*Eğitimler sonrası mobilden genel ağ tasarruf payı %80’e yükseldi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi