MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Filipinlerin savaş tehdidi Kanadayı harekete geçirdi
Magazin
25 Nisan 2019 Perşembe 10:14

Filipinlerin savaş tehdidi Kanadayı harekete geçirdi

Kanada hükümeti, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Dutertenin "savaş" tehdidinden sonra çöp sorununu halletme sözü verdi.

Kanada hükümeti, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Dutertenin ülkesi Filipinlere bıraktığı çöp konteynerleri yüzünden "savaş" ilan etme tehdidine karşılık sorunu çözmek için birlikte çalışma sözü verdi. Kanada Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Kanada bu sorunu çözmek için Filipinler hükümeti ile işbirliği yapmaya kararlı. Sorunu çözmek ve çöpleri Kanadaya geri gönderme kararını alan mahkeme kararının farkında" ifadeleri kullanıldı. Elçilik, her iki ülke yetkililerinden oluşan ortak bir teknik çalışma grubunun, çözüme katkı vermek için tüm konu başlıklarını incelediklerini açıkladı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçtiğimiz günlerde ülkesine kendi çöplerini gönderen Kanadaya, çöplerini geri almadıkları takdirde savaş ilan edeceğini duyurmuştu.

Kaynak: IHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi