Güney Kafkasyada ekolojik ürünlerin üretilmesi yönünde çalışan ilk endüstriyel işletme grubuna ilişkin sunum Gürcistanın başkenti Tifliste yapıldı.
Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, burada yaptığı konuşmada, ülkesinde ekolojik sorunlar yaşandığını ancak bunları çözmek için çeşitli projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.
Bu sorunların çözülmesi yönünde Çinli otomotiv şirketi Changanın, Gürcistanda elektrikli araçlar üreteceğini aktaran Bakhtadze, "2020den itibaren elektrikli araçları piyasaya sağlayabiliyoruz." dedi.
Araçların ülkesinin Kutaisi kentinde üretileceğini bildiren Bakhtadze, "Fabrikanın kapasitesi 40 bin araç olacak. Bunun yüzde 50si, yani 20 bini iç pazar için üretilecek, diğer 20 bini ise ABye ihraç edilecek. Araçların üzerinde Made in Georgia olacak. Bu büyük bir başarıdır." şeklinde konuştu.