MENÜ
İstanbul 15°
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABDden 7 saat sonra bir F-35 kararı daha!
Magazin
3 Nisan 2019 Çarşamba 08:26

ABDden 7 saat sonra bir F-35 kararı daha!

ABD Savunma Bakanlığı, Türk pilot ve bakım ekibine Arizonada verilen F-35 eğitimlerinin devam ettiğini açıkladı.

ABD Senatosundaki Silahlı Kuvvetler Komitesinin yeni başkanı James Inhofenin ABDnin Türk pilotlarının, şimdiye kadar Florida, Teksas ve Arizonada gerçekleştirdiği F-35 eğitim uçuşlarını durdurduğunu ve teknik ekibin eğitimini askıya aldığını duyurmuştu.

 

 

Bu açıklamalardan 7 saat sonra Pentagondan konu ile ilgili yeni açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, "Türk pilot ve bakım ekiplerinin Luke Hava Üssündeki eğitimleri devam ediyor." dedi.

"EĞİTİMLERE DEVAM"

 

 

Oklahoma Senatörü Cumhuriyetçi James Inhofeun "Luke Hava Üssünde Türklerin F-35leri ile ilgili eğitimleri durduracağımıza yönelik bir karar alındı" ifadesinin hatırlatılması üzerine Sözcü Andrews, "Eğitimlerin devam ettiğini teyit ettim" yanıtını verdi.

Sözcü, Pentagonun dün Türkiyeye kasım ayında gönderilmesi planlanan iki F-35 uçağı için hazırlık faaliyetlerinin ve uçakla ilgili malzemelerin sevkiyatlarının durdurulmasına yönelik açıklamasının bu eğitim faaliyetlerini kapsayıp kapsamadığına ilişkin soruya ise yanıt vermekten kaçındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi