MENÜ
İstanbul
Medya Nefesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD basınının S-400 hazımsızlığı tehdit diline uzandı
Magazin
17 Nisan 2019 Çarşamba 13:08

ABD basınının S-400 hazımsızlığı tehdit diline uzandı

ABD basını, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili hazımsızlığını ileri seviyelere taşıyarak Cumhurbaşkanı Erdoğanın “çok ileri gittiği” belirtilerek, “Türkiye’nin bu son hamlesi yanıtsız kalmamalıdır. Cüretkâr bir biçimde Rus hava savunma sistemi alan Erdoğan çok ileri gitti.” sözleriyle tehdit etti.

Türkiye’nin hava savunma sistemi taleplerini sürüncemede bırakarak Türkiye’yi yıllarca oyalayan Batı dünyasının Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerine yönelik baskısı günbegün artmaya devam ediyor.
 
ABD merkezli Bloomberg haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bitmiş anlaşma” olarak nitelendirdiği Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınmasının “yanıtsız kalmaması gerektiğini” söyleyerek NATO’yu göreve çağırdı.

BLOOMBERGDEN TEHDİT DİLİ
 
Türkiye’nin sınırlarına 20 dakika mesafedeki tehditlerin çözümünü 20 yıldır sürüncemede bırakan “müttefik” ülkelerden birinin medyası olan Bloomberg, Rusya’nın S-400 anlaşması ile sunduğu “ortak üretim”, “zamanında teslim” ve “teknoloji transferi” gibi şartları sağlayamayan ve iş işten geçtikten sonra sunulan ABD’nin Patriot teklifini, “cömert” olarak tanımladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S-400 hava savunma sistemlerini “güvenlik endişesiyle değil, keyfî olarak aldığını” ileri süren Bloomberg, Türkiye’nin bu tavrını “cüretkâr” olarak nitelendirerek “Erdoğan çok ileri gitti.” sözleriyle okuyucularına aktardı.

AKIL VERMEYE KALKTI
 
Yaptırım gücünü kullanarak müttefiklerinin iç ve dış politikada neler yapması gerektiğini dayatan “uluslararası otokrat” rejimlerin sözcülüğüne soyunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otokratlıkla itham eden Bloomberg, Batı’nın terör örgütleri FETÖ ve PKK/PYD-YPG’ye verdiği desteği bir kenara iterek, “NATO liderleri arasında eşsiz bir yeri bulunan Erdoğan, müttefiklerini kendi hükûmetini yıkmaya çalışmakla suçluyor.” diye yazdı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavrının sürmesi durumunda Türkiye’nin NATO’daki rolünün zayıflatılması gerektiğini yazan Bloomberg, “Gerekirse ABD İncirlik’ten çekilmeli ve alternatif olarak Ürdün’deki Muvaffak Salti Hava Üssü’nü kullanmalıdır.” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Medya Nefesi